Kwarttriatlon Eeklo

door Henk

Het was een gezellige KTDC-drukte afgelopen weekend te Eeklo met 8 deelnemers: Vincent Servaege,  Henk Lemey, Christophe Caesemaeker, Jo Van Den Berghe, Tom Loosveld, Eddy De Ridder, Bianca Schrijvers en Luc Hoebeke. Wat voor de ene KTDC'er een wedstrijd werd om snel te vergeten, was voor de andere KTDC'er dan weer een eerste ervaring. Lees verder voor meer details.
__________

 

Het was vooraf vooral een aangenaam weerzien op wedstrijden van Tom Loosveld. Na het  blessureleed op het einde van de winter  was hij na de nodige (intensieve) revalidatie klaar voor een eerste wedstrijd dit seizoen.  De verwachtingen waren om pijnloos de finish te halen. Dit lukte hem  en hij deed dit dan nog in een tijd  die een stuk scherper was dan dat hij had durven hopen. Hopelijk kan hij zo verder doen en geeft hij zijn seizoen nog wat glans met de komende wedstrijden na het verlof.

Daarnaast was het ook een eerste grote test voor onze debutant Eddy De Ridder. Eddy was er niet helemaal gerust in voor de start, maar hij heeft de test goed doorstaan en genoot zichtbaar van zijn eerste wedstrijd op de kwartafstand. Hij werd hierbij trouwens fantastisch ondersteund door zijn twee dolenthousiaste kids. Dit smaakt vermoedelijk naar meer ...

Veel minder enthousiast waren de supporters van Christophe Caesemaeker.  Hij verteerde de zwemstart heel slecht om één of andere onbekende reden en diende op te geven.  Jammer, hopelijk heeft hij hier geen last meer van in de toekomst.

Luc Hoebeke richt zijn pijlen vooral naar de kwarttriatlon van Kortrijk komende zondag. Hij kijkt uit naar het heuvelachtige fietsparcours te Kortrijk. Het platte fietsparcours en  de bij-momenten-stevige  wind te Eeklo was niet echt zijn ding. Vandaar dat hij startte onder de valse naam Luc Moebeke van WTT. Een naam die eigenlijk wel een beetje bij hem paste na het loopgedeelte. Jammergenoeg  voor hem werd hij hier en daar toch herkend als de kersverse KTDC voorzitter (foei) en  ontbreekt hij niet in dit verslag.  En terecht, want hij heeft een behoorlijke resultaat behaald.

Ook Vincent Servaege heeft het heel behoorlijk gedaan. Als zijn zwemmen in de komende maanden en jaren nog wat scherper wordt, zal hij heel wat plaatsen opschuiven , want hij eindigt steevast met een sterke loopprestatie.

Tot slot was er nog het onderlinge duel tussen Jo Van Den Berghe en Henk Lemey. Ze kwamen quasi gelijktijdig uit het water en starten samen aan het fietsen. Henk fietste iets vlugger, maar het was bijlange niet voldoende om voor de betere loper, Jo,  te blijven aan de finish.  Knappe loopprestatie van Jo.

De vrouwen startten in een andere wave na de mannen. Bianca Schrijvers zorgde ervoor dat de toeschouwers ook in die groep een KTDC-tenuetje te zi en kregen. Bianca was achteraf niet helemaal tevreden over haar loopgedeelte.  Maar ook voor haar is het hoofddoel een goede prestatie leveren te Kortrijk. We vinden het heel dapper dat zij geen valse naam gebruikte ...

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Kwarttriatlon-Eeklo


DSC04119.jpg
DSC04122.jpg
DSC04123.jpg
DSC04127.jpg
DSC04129.jpg
DSC04130.jpg
DSC04133.jpg
DSC04134.jpg
DSC04135.jpg
DSC04138.jpg
DSC04140.jpg
DSC04147.jpg
DSC04151.jpg
DSC04153.jpg
DSC04155.jpg
DSC04162.jpg
DSC04165.jpg
DSC04166.jpg
DSC04175.jpg
DSC04176.jpg
DSC04178.jpg
DSC04186.jpg
DSC04188.jpg
DSC04193.jpg