Kwarttriatlon Beernem

door Henk

Er kwamen maar liefst 8 KTDC-atleten aan de start van de kwarttriatlon te Beernem:
- Christophe Caesemaeker
- Henk Lemey
- Dave Lietaert
- Pieter Bauwens
- Bianca Schrijvers
- Luc Hoebeke
- Johan Ketele
- Inge Decock

Lees hier het uitgebreide verslag van onze voorzitter.

Er zijn ook tal van mooie foto's genomen door de supporters. 
__________

Een mooie KTDC-delegatie was present in Beernem voor de 1/4 ND triatlon. Alhoewel het stukken warmer was dan in St-Laureins zou het fietsgedeelte weer allesbepalend zijn. Met een stevige wind en ultraplat parcours was het een uitgelezen moment voor de Tony Martins onder ons om het 'groot mes' nog eens op te leggen. 

Maar laat ons met het zwemmen beginnen: de afstand was 1000m met een bizarre start aan de jachthaven. De eerste 50 à 80m moest er dwars tegen de zwemrichting in gezwommen worden om daarna in één rechte lijn naar de wisselzone te zwemmen. 

Jullie kunnen het gevecht voorstellen om als eerste rond de boei te geraken!  Gelukkig werd er gestart in verschillende waves of het ging geleken hebben op het Meiserplein (place misère voor de Brusselaars) op een maandagmorgen. Was een beetje een ongelukkige beslissing van de organisatie om het zo te doen.

 In de eerste wave zaten de jonge ventjes met Dave, Henk en Pieter (was in hun categorie ook de volgorde van aankomst maar ik ging toevallig alfabetisch te werk...).

Dave kwam het eerst uit het water op amper 17" gevolgd door onze man in topconditie Henk (het is te hopen dat zijn pillekes uitgewerkt zijn tegen Combrai) en 5' later gevolgd door Pieter.

Tijdens het fietsen had Henk eventjes de indruk het gaatje op Dave te kunnen dichten, maar toen Dave dit in de mot had en het gaspedaal volledig indrukte was de vogel gaan vliegen. Misschien zat Henks schitterende prestatie bij de 'flikkentriatlonwedstrijd' nog in zijn lijf of zitten er in de frêle beentjes van Dave iets dat in mijn tengere beentjes niet zit: power :-( 

Met de raad van Filip in het achterhoofd probeerde Pieter zijn hartslag rond de 170 te houden om nog iets over te hebben voor het loopgedeelte. Voor Pieter is het nog een leerproces, hij moet nog de juiste verhouding vinden tussen 'een zalige fietsrit' (dixit Pieter) en wedstrijdpijn. 

Ik heb nog nooit een zalige fietsrit gehad in een triatlonwedstrijd :-).

Bij het binnenkomen na 2 ronden fietsen had Henk eventjes een black-out waardoor hij niet meer wist wat in- en uitgang was. Resultaat: geklungel rond de wisselzone en een paar ferme vloeken (heb ik van horen zeggen).

Uiteindelijk kwam Dave na het lopen als eerste over de meet, gevolgd door Henk op 2 à 3 min. Het was een mooie wedstrijd in de wedstrijd. 

Pieter kwam uiteindelijk met een dubbel gevoel over de meet: enerzijds dik tevreden dat hij fris over de meet kwam, maar anderzijds met het besef dat hij in een wedstrijd gerust een beetje dieper mag gaan. 

Dave eindigde uiteindelijk op de 15 plaats algemeen. Chapeau!

In het algemeen klassement zou Henk met zijn tijd van 2:13:33 uur op de 24° plaats staan, maar dit was dan zonder die scheidsrechter gerekend die het nodig vond om hem een rode kaart te geven omwille van zijn manoeuvre aan de wisselzone ... tja ... er zijn ergere dingen in het leven (dixit Henk).

  In de tweede wave +40 was het aan ondergeschikte, Christophe en Johan om de eerste zwemmeters door de wastrommel te gaan. Watertemperatuur was nu menselijk voor mij en ik zag het al een beetje meer zitten dan de week ervoor. 

Op een zakdoek kwamen we met ons drieën uit het water. Het was nu kwestie voor mij om Christophe zo lang mogelijk af te houden tijdens het fietsen. In St-Laureins kwam hij mij na amper 10Km voorbij gevlogen en ik heb hem nooit meer terug gezien. Johan nam sowieso een beetje meer tijd voor zijn wissel waardoor hij hier al een paar minuten verloor op ons. 

Na 10Km fietsen geen Christophe te zien, na 20Km nog niet. Tiens, ik voelde wel dat het nu stukken beter ging en ik niet aan het 'klutteren' was op mijne velo zoals een kieken met Parkinson (heb 40Km kippenvel gehad in St-Laureins, daarom de link...) maar toch, op dit parcours...

Na de wedtsrijd vertelde Christophe mij dat hij nog niet volledig gerecupereerd was van zijn mooie prestatie de week ervoor.

Van het lopen had Johan niets goeds te melden.  Hij raakte niet op dreef en ronde per ronde vertraagde hij verder.  Om snel te vergeten dus.

 Ook bij de dames beloofde het een mooie tweestrijd te worden tussen de twee KTDC-dames Inge en Bi.

Na Bi haar mooie ereplaats in de categorie +40 in St-Laureins was het voor haar weer een uitgelezen kans (vlak parcours met de nodige wind) om haar prestatie te evenaren of zelfs te verbeteren.

Ook Inge startte terecht met ambitie (en met haar strenge echtgenoot-trainer langs de kant had ze ook geen andere keuze). 

Gezien haar huidige conditie moest er ook voor haar een podiumplaats inzitten. 

Voor Bi was het een kwestie van niet te veel tijd te verliezen op Inge in het zwemmen en voor Inge niet te veel te moeten toegeven op Bi in het fietsen. De loopproef zou dan wel uitsluitsel brengen...

Na een sterke zwemprestatie kwam Inge mooi vooraan uit het water. Ook voor haar was het beuken tegen de (zij)wind maar met de ex-supertijdritfiets van Jeroen ging het vrij vlot. 

Uiteindelijk diende ze maar 1min15 toe te geven op Bi. In het loopgedeelte kon ze haar voorsprong verder uitbouwen. 

Uiteindelijk werd het een uniek moment aan de meet: Inge als eerste in haar categorie met op de tweede plaats Bi!

Op het podium stonden beide dames toch maar mooi te blozen in gezelschap van Luc Van Lierde. Hebben nog niet te veel KTDC'ers kunnen zeggen...

 

Mooie wedstrijd met mooie resultaten en tevreden atleten, de ene al meer dan de andere, maar is toch altijd zo, niet?

 

Klik hier voor de volledige uitslag

Kwarttriatlon-Beernem


Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-021.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-022.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-026.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-030.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-033.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-034.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-037.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-042.jpg
Copy-of-TRIATLON-BEERNEM-2013-055.jpg
DSC03569.jpg
DSC03570.jpg
DSC03573.jpg
DSC03577.jpg
DSC03578.jpg
DSC03582.jpg
DSC03583.jpg
DSC03584.jpg
DSC03586.jpg
DSC03590.jpg
DSC03592.jpg
DSC03601.jpg
DSC03644.jpg
DSC03647.jpg
DSC03653.jpg