Sprintduatlon Wevelgem

door Henk

Druk weekend voor diverse triatleten. Maar zondag was vooral een hoogdag voor de duatleten, want het Belgische kampioenschap kwartduatlon stond op het programma te Wevelgem. Er volgt nog info hieromtrent, maar we beginnen met Lode Schamelhout die koos voor de explosievere sprinttriatlon. En hij deed dit fantastisch. 4° plaats (individueel) in het algemeen klassement: klasse!

Lees hier zijn verslag.
__________

In de schaduw van grote KTDC-namen als Bernard, Christophe en Giovanni, die overigens prima presteerden op het BK kwartduatlon, koos ikzelf voor de recreatieve sprintduatlon. Nu de loopwedstrijden (nog altijd mijn"dada")  zich de komende weken in snel tempo aankondigen, leek  een uurtje "vulle buzze" geven me een prima training; ook al leek een hardnekkige hoofdverkoudheid de laatste dagen nog wat roet in het eten te komen strooien.

 Om 17u gingen 60 deelnemers van start, waaronder ook een 15-tal duo's. 

Ik probeerde me meteen in de slipstream van de kopgroep te nestelen zonder me te verbranden en voelde tijdens  de 2de loopronde dat het goed zat.

Geen klikpedalen deze keer. Ik wou per sé eens proberen te fietsen met loopschoenen. Een prima wissel dus en meteen goed weg voor 5 vlakke fietsrondes door het centrum van Wevelgem. Voor mij enkel eenzaten en wist dus dat ik halverwege zou opgeslorpt worden door een of ander groepje.  Ik probeerde even aan te haken maar mijn weinige fietskilometers en voorzichtig bochtenwerk speelden me hier duidelijk parten. Maar trok me er niets van aan en  trapte tot de "jus" helemaal uit mijn benen was verdwenen. Ik kwam de wisselzone binnen in het zog van dat voorbij geraasd peletonnetje en wist dat ik er nog een paar kon pakken.

Nog vlug enkele drankbekertjes gegraaid en de inhaalrace kon beginnen. 

Uiteindelijk moet ik er nog een 7-tal zijn voorbij gelopen, maar geen idee de hoeveelste ik uiteindelijk finishte.

De dag nadien op mijn werk vlug even naar  de site van ETZ gesurft :

8ste in totaal en 4de individueel.  Mijn maandag kon niet meer stuk !

groetjes

Lode

 

Klik hier voor de volledige uitslag