Sprinttriatlon voor politiediensten Herentals

door Henk

Henk Lemey won afgelopen donderdag de sprinttriatlon voor politiediensten te Herentals !!

Lees hier zijn verslag.

Het is niet mijn eerste deelname te Herentals. Bij mijn eerste deelnames was ik echter nog meer judoka dan triatleet en eindigde ik in de middenmoot terwijl onder andere clubgenoot Karel Duyck toen telkens op het podium mocht staan.
Die laatste zware blessure was er te veel aan in het judo en dit deed me destijds overstappen naar de triatlonsport. Vanaf 2008 was het aan mij om op het podium te staan, maar een eerste plaats heeft er nooit ingezeten. Telkens waren er wel enkelen een stuk sterker dan mezelf. 

Ik ging dit jaar vol verwachting naar Herentals, want een aantal rechtstreekse concurrenten zoals clubgenoot Joachim De Moor, Karel Duyck  en ex-KTDC-ers Nico Coukuyt en Carlo Maertens en nog enkele anderen zouden door omstandigheden niet aanwezig zijn.

Het water was tss de 18 en 20 graden, .. zalig .. We hebben het al anders geweten dit seizoen ..

Bij het startschot schoten er een 10-tal atleten als een pijl in het water vooruit. 'Jawadde, precies sterke zwemmers vandaag' dacht ik nog, maar na een halve ronde bleek dat er toch wel enkelen te vlug gestart waren en dienden ze wat te minderen. Ik geraakte goed op dreef en kon profiteren van een betere zwemmer aan de kop. Op het einde van het zwemmen hadden we met z'n tweeën een klein kloofje op twee anderen.

Ik ging ervoor en dankzij een snelle wissel kon ik als eerste beginnen met het fietsonderdeel. Mijn eerste achtervolger reed zo'n 150 m achter mij. Toen moest ik beslissen om op hem te wachten of om alleen door te rijden. Het was immers een stayerwedstrijd. Ik besloot om alleen mijn kans te wagen en achteraf gezien was dit blijkbaar een goede zet.

Ik werd in de laatste kilometer wel nog bijgehaald door 4 personen en ik dacht toen nog dat ik misschien beter had gewacht, want dit had me toch wel wat krachten gekost. Gelukkig kon ik nog enkele minuutjes uitblazen in het wiel van een betere fietser.

Bij het lopen hield ik er direct een stevig tempo op na waardoor ik het zelf ook knap lastig begon te krijgen in de tweede ronde. Ik had toen gelukkig al een voorsprong waardoor ik niet meer kon verliezen. Super, nooit gedacht dat ik ooit eens een triatlon zou kunnen winnen. Achteraf in de uitslag gezien dat er nog iemand 1 minuut sneller gelopen had dan mezelf. Best dat ik dus voluit gefietst heb en dat niet alles hergroepeerde tot 1 grote kopgroep zoals de voorbijgaande jaren.

Het is natuurlijk geen wedstrijd zoals andere op de kalender, maar het doet toch eens deugd om als eerste over de finish te komen.

 

Klik hier voor de volledige uitslag