Sprint (triatlon) duatlon Zeebrugge

door Henk

Stefaan Maes stond te popelen om deel te nemen aan zijn eerste individuele minitriatlon. Door het te koude zwemwater zal zijn gepopel echter nog wat langer duren, want ook in Zeebrugge werd de wedstrijd een duatlon. 
Hij heeft er zich echter niet veel van aangetrokken en heeft zich volledig uitgeleefd met een mooi resultaat als beloning

Lees verder om zijn verslag te lezen.

Haven triatlon 2013 Zeebrugge

Wat mijn eerste echte 1/8 triatlon moest worden,  werd door ons fameus voorjaar een duatlon. Nooit gedacht dat ik dat zou doen.

Het zwemmen werd vervangen door 2,5 Km lopen:  dus 2,5 / 2O / 5 Km.  Rond de middag ben ik vertrokken. Het weer zag er niet zo best uit maar er was toch geen regen voorspeld, er  was wel een stevige wind uit noordelijke richting. Donderdag na de zwemtraining had ik in de gesprekken gehoord dat je niet naar een wedstrijd gaat zonder het parcours goed bestudeerd te hebben.  Zo wist ik dus dat ik bij het fietsen eerst wind in het gat had en het tweede deel op kop.

Voor de start toch maar even op warmen  en dan naar de start. Het plan was ongeveer 500 m rustig te beginnen en dan op tempo komen. Na de start het plan gevolgd maar na een paar honderd meter  ben ik van plan veranderd en gaan lopen voor wat ik waard was;  gevolg was dat ik toch heel wat plaatsen goed maakte.

In de wisselzone ging alles vlot zonder mij te haasten.  We zaten met een viertal samen en vonden elkaar om samen te werken. Een paar honderd meter voor ons reed een groep van 10 tal atleten. Ik dacht dit is haalbaar. Om ernaar toe te rijden heb bij mijn beurt eens even een tandje bijgezet in de veronderstelling dat de rest zou volgen:  “mis poes”!  Na enige tijd kwam niemand overnemen en zat ik alleen, dus maar wat  gas terug want alleen kwam ik niet dichter. Terug met zijn vier, toen passeerde nummer 407 als een sneltrein en  ik had direct door dat ik die trein niet mocht missen. “kheb op min sikke moetn bitten” maar ik kon hem volgen. Aan het keerpunt zaten we met een mooie groep samen ideaal om de laatste 10 Km tegen wind af te werken.

Tweede wisselzone ging iets minder vlot en de eerste honderden meters toch wel afgezien,  nadien een goed tempo gelopen en maar enkele plaatsen verloren.

Met 1:08:52 en plaats 112 en 6 de in de +50 een heel  tevreden KTDC atleet.

Stefaan

 

Klik hier voor de volledige uitslag