BK Kwartriatlon Izegem (15/08/2018)

door Brecht

Bram Decavel en Matthias Dewulf namen beide deel aan het Belgisch kampioenschap triathlon in Izegem. Door het met blauwalgen geteisterde kanaal Roeselare-Leie kregen onze atleten een aparte formule voorgeschoteld. Het zwemmen ging namelijk door in provinciedomein de Gavers en pas enkele uren later werd er gefietst & gelopen in Izegem. Lees even mee & herleef de dag zoals Bram hem beleefde.

Matthias Dewulf en mezelf waren geselecteerd om mee te doen aan het Belgisch Kampioenschap in Izegem door een overschrijving van €40 op de organisatorische rekening. Kort verslagje:

Zwemmen in de gavers zonder inhouden, alles geven want daarna 5 uur rust in transitie 1. Wat wind in het terugkomen dus kleine golfkes maar alletwee snel weer uit het water: Matthias 22.20 en ik 22.26.

Rustig het zwemnummer bespreken, naar huis, een doucheke, pasta’tje, netflix’ke en dan naar Izegem.

Op 6 seconden van elkaar dus afgesproken dat we een supertandem gingen vormen, van stilstand en hartslag 60 naar sprinten en hartslag 150 maar na 200 meter kom ik bij Matthias en beginnen we te vlammen. In de derde bocht ligt de tandem bijna in het decor, chicane’s zijn moeilijk met een tandem. Langs het kanaal vol de gas open, maar Matthias geeft aan dat het te rap gaat voor hem; 10 dagen Kroatië en vooral een leegloper van zijn voorband wringen wat tegen. Jammer genoeg duurt het fietsen maar 10 km voor Matthias.
Dan maar alleen verder, het groepje voor mij zie ik kleiner worden en achter mij alleen maar een gat. Ik krijg nog 2 slepers in het wiel mee en blijf goed duwen. De laatste 5 kilometer komt er dan toch een groepje van 10 man uit de achtergrond terug. We draaien maar met 3 man rond, waardoor we met 2 beslissen om wat te demarreren, na 2 serieuze pijlen te verschieten voor de fun toch maar gewacht op het lopen.

Schoenen aan en direct het goede tempo gevonden, ik zie niemand van het groepje meer terug en haal nog wat voorgangers in. Afsluitende 9,6km in 38 minuten, dus er zat wel nog wat in de benen.

99ste plaats op een sterk bezet Belgisch Kampioenschap, als je hoort dat ze met een kopgroep van 30 man de tweede wissel ingekomen zijn. Wat hebben we vandaag geleerd: zelfs met verzuurde benen op de fiets kan je nog goed lopen.