Jeugdwerking

Speciale actie in de maand september!


Kom gratis naar onze clubtrainingen!
In de maand september stellen we gedurende de eerste twee weken al onze clubtrainingen open voor alle kindjes.
Wil je ook eens proeven van onze prachtige sport, dan is dit het uitgelezen moment.
Op deze pagina's vind je meer informatie waar de verschillende trainingen doorgaan.
We vragen wel om even de jeugd coördinator te verwittigen dat jouw kind naar de training komt zodat we hem/haar gepast kunnen opvangen.
Onze jeugd coördinator : Matthias Dewulf (ap3t.matthias.dewulf@gmail.com)

Sinds september 2017 zijn we gestart met een jeugdwerking triatlon/duatlon. We hebben als doel kinderen op een leuke en gezonde manier kennis te laten maken met de triatlonsport, om zo kinderen levenslang te laten bewegen. We willen kinderen een brede basis aanbieden waarbij ze meer dan één sport leren.

De jongste groep zijn de kinderen vanaf 8 t.e.m. 11 jaar (2de tot 5de leerjaar) voor recreatief triatlon. Het accent van de trainingen ligt vooral op loop- en fietsvaardigheden, maar steeds op een speelse manier. Duurlopen, tempowissels maar ook fietsbehendigheid, remmen, snelheid beheersen, slalommen, ... zijn maar een aantal van de zaken die tijdens deze trainingsmomenten aan bod zullen komen.

Kinderen van recreatief triatlon krijgen tevens één zwemtraining. Daar ligt het accent op zwemtechniek. De verschillende zwemstijlen komen aan bod. We trachten ook een maandelijks activiteit te doen zoals een jeugdwedstrijd, loopwedstrijd voor kinderen, zwemwedstrijden, .... Dit alles op een leuke en sportieve manier zonder zich te richten op resultaten.

Met de oudste groep van 12 t.e.m.14 jaar (6de leerjaar tot 3de middelbaar) trekken we op woensdag naar buiten op de piste. Maar ook bij deze groep is "leuk en sportief" nog steeds een heel belangrijk aspect. Momenteel heeft deze groep ook 1 zwemtraining per week.