Jeugdwerking

Sinds september 2017 zijn we gestart met een jeugdwerking triatlon/duatlon. We hebben als doel kinderen op een leuke en gezonde manier kennis te laten maken met de triatlonsport, om zo kinderen levenslang te laten bewegen. We willen kinderen een brede basis aanbieden waarbij ze meer dan één sport leren.

De jongste groep zijn de kinderen vanaf 8 tot 11 jaar (2de tot 5de leerjaar) voor recreatief triatlon. Het accent van de trainingen ligt vooral op loop- en fietsvaardigheden, maar steeds op een speelse manier. Duurlopen, tempowissels maar ook fietsbehendigheid, remmen, snelheid beheersen, slalommen, ... zijn maar een aantal van de zaken die tijdens deze trainingsmomenten aan bod zullen komen.

Kinderen van recreatief triatlon krijgen tevens één zwemtraining. Daar ligt het accent op zwemtechniek. De verschillende zwemstijlen komen aan bod. We trachten ook een maandelijks activiteit te doen zoals een jeugdwedstrijd, loopwedstrijd voor kinderen, zwemwedstrijden, .... Dit alles op een leuke en sportieve manier zonder zich te richten op resultaten.

Met de oudste groep van 12 tot 15 jaar (6de leerjaar tot 3de middelbaar) trekken we op woensdag naar buiten op de piste. Maar ook bij deze groep is "leuk en sportief" nog steeds een heel belangrijk aspect. Voorlopig heeft deze groep ook 1 zwemtraining per week.