Kwarttriatlon Geel

door Henk

Er verschenen zondag 12 mei 2 KTDC-atleten aan de start te Geel: Jo Van Den Berghe en Johan Ketele.
Jo haalde de finish in 2:04:78 uur en haalde daarmee een 100ste plaats in deze sterk bezette wedstrijd. Hij werd 16° in zijn categorie H40. Johan haalde met zijn tijd van 2:27:43 uur een 245ste plaats en werd 12° in zijn categorie H50. 

U kunt hier lezen hoe Johan zijn wedstrijd ervaren heeft.

 

Zondag in Geel aangetreden voor de kwarttriatlon.  De organisatie was niet zo denderend.  Ik was blij KTDC'er Jo te ontmoeten zodat ik de zwemstart kon vinden.  De pijlen die de weg zouden wijzen waren immers nergens te vinden.  Omdat alle deelnemers van de achtste triatlon nog niet uit het water waren moesten we in groep wachten om de wisselzone binnen te gaan en net dan gingen de hemelsluizen, die de hele dag al op een kier stonden, volledig open. Buitenstaanders zullen wellicht gedacht hebben dat het gesticht van Geel was leeggelopen en al die sukkelaars daar nu onder de bomen stonden als uitgelekte honden.

Met een kwartier vertraging konden we in het water van 14,1°C springen.  De referees hadden de afstand van 1.500 m tot 1.000 m herleid, kwestie dat niemand zou doodvriezen.

Toen we aan het fietsnummer begonnen was het gestopt met regenen, maar nu speelde de wind spelbreker en op het enige mooie rechte stuk van enkele kilometer zat de wind natuurlijk pal op kop.  Het werd snel duidelijk dat ik bij de fietstraining meer de kop zal moeten nemen om in dergelijke omstandigheden goed te scoren ...

De drie rondjes lopen vielen beter mee dan verwacht en het bleef droog.  Watjes zoals L.H. hadden dus ongelijk met afwezig te blijven.

 

Klik hier voor de volledige uitslag