Ironman Maastricht

door Henk

Nieuws met wat vertraging, maar zeker de moeite om even terug te blikken, want onze immer rsutige Geert Roelandts heeft op 6 augustus de Ironman van Maastricht tot een goed einde gebracht. Alweer knap gedaan en geniet maar van deze prestatie! Lees hier het leuke verslag van Geert.
__________

verslag Geert:

Ironman Maastricht 2017

,,En Frederik, op schema voor Hawai?’’ Aan de tent van de registratie staat Frederik Vanlierde, hij zal er het zwemmen voor zijn rekening nemen met een trio. Hij praat nog enkele minuten met mij en gaat er dan vandoor, terwijl mijn twee dochters met open mond achter blijven. Niet dat ik Frederik persoonlijk ken, hij maakt tijd voor iedereen die hem aanspreekt en dat voor een wereldkampioen.

Er werd dit jaar opnieuw gesleuteld aan het fietsparcours om de twee ronden van 90 K van betere wegen te voorzien. Als je een vlak parcours wenst kies je beter een andere wedstrijd, het werd pittig met de nodige bochten en bulten. Het zwemmen gaat door in de Maas, die is meer dan breed genoeg voor de mensen die problemen hebben om recht te zwemmen. De watertemperatuur bedroeg rond de 20° en de rolling start zorgde voor een soepel begin van de race.

Voor de mensen die twijfelen om deel te nemen aan een Iron man, dit is wat je kan verwachten. De wekker om 3 uur bezorgt me mijn eerste bijna hartaanval. Stilletjes opstaan, douchke en wedstrijdpak aan zodat ik ten laatste om 3u45 aan het ontbijt kan beginnen. Om 5 uur vertrekken we dan richting zwemstart, in de wisselzone voorzien we de fiets van de essentiële drankbidons en controleren we nog eens de bandenspanning. Eenmaal in het water valt alle stress van me af en kan ik zowaar genieten van het zwemmen. Na 1u08 is het eerste onderdeel afgewerkt en bestijg ik mijn zwart carbon monster voor de 180K fietsen. Mijn focus ligt daar op het tempo, mijn eten en vooral mijn drinken.

Na ongeveer 40K fietsen komt een motorfiets mij aanmoedigen, de mevrouw achterop de moto wuift zelfs met een blauwe kaart naar mij. Als beloning mag ik 5 minuten rusten onder een luifel waar ik niet mag eten, drinken of naar het kleine kotje mag. Met een gemiddelde snelheid van een kleine 32k/h werk ik de 180k af en mag ik beginnen aan de marathon. Dit is mijn favoriete onderdeel maar meestal ook het zwaarste voor iedereen. Om nog meer van het loopparcours te kunnen genieten hebben de organisatoren ervoor gezorgd dat je Maastricht vanuit de hoogte kunt bewonderen. Na een drietal kilometer lopen krijg je een behoorlijk steile helling voorgeschoteld waar maar geen einde aan komt. Om er voldoende te kunnen van genieten mag je hier 4 keer over.

Als je na 4 ronden lopen de kasseien van Maastricht tegenkomt, dan weet je dat het kippenvelmoment dichterbij komt. Aangemoedigd door een zee van mensen, waarvan ik er drie zeer zeer dankbaar ben, loop ik over het tapijt en scandeert de omroeper, Geert, you’re an iron man!

Het was alweer een zware uitdaging waarbij ik me afvraag, waarom doe ik dit? Als ik bovenstaande opnieuw lees dan weet ik weer, dit kan je niet kopen, je moet het gewoon doen!

De groeten van een trotse Iron Man bijgenaamd Iron G.

Klik hier voor de volledige uitslag