marathon van Zeeuws Vlaanderen

door Henk

Onze club is dit jaar met Geert Roelandt een knappe lange afstandsloper rijker.

Ook zijn eerste marathon dit seizoen zit erop. Hij deed dit in een uitstekende tijd van 3.04.45 uur in een wedstrijd die deels offroad was. Lees verder om te weten hoe hij zijn wedstrijd ervaren heeft.

Geert zal zich later op het seizoen wagen aan zijn eerste triatlonwedstrijden.

 

Na een rotjaar 2012, vol met blessure leed, startte ik 2013 met een voorbereiding op de marathon in Zeeuws Vlaanderen. Dit keer wou ik het op een andere manier proberen. Niet de vele kilometers lopen zoals voorheen (100 à 130 per week) maar gevarieerder, met het zwemmen en het fietsen erbij.

20 april 2013 was een zonnige dag met een noorderwind van 3 à 4 beaufort. De marathon Logus de Hoop in zeeuws vlaanderen is een natuurmarathon waarbij ongeveer de helft op grindpaden en gras wordt gelopen. Het was een prachtig parcours met een goeie sfeer in de verschillende dorpjes.

Ik ben gestart met als doel rond de 3u10 te eindigen. Onderweg liep ik met een goed gevoel en aan de 30 km passeerde ik op 2u07. Op 30 km had ik last van steken in de zij en moest het tempo serieus verlagen. Ik ben gestopt met drinken en na enkele km's verdwenen de steken. Nog 6 km's tegen de wind in, nog 1 grasstrook van 500 meter en de laatste 2 km op vestigingen van Hulst. Ik hoor de speaker de verschillende aankomsten afroepen. Die komen druppelsgewijs binnen. Ik hoor mijn naam afroepen en ik finish in 3:04:45.

Tevreden maar ook met een dubbelgevoel kijk ik terug. Als ik had geweten dat ik dit kon zat de 3:00:00 er misschien in. Dit is het volgende doel, waarschijnlijk in de nacht van vlaanderen in torhout.

Klik hier voor de volledige uitslag (25° plaats)

Klik hier om Geert over de finish te zien lopen in een filmpje op You tube (leuke herinnering)