Halve Triatlon Malaga

door Henk

De eerst KTDC-deelname aan een halve triatlon dit seizoen is er meteen één met veel glans. Joachim De Moor deed het schitterend in Malaga. Zijn vroege en koude trainingskilometers hebben gerendeerd. Hopelijk blijft hij blessurevrij en kan hij dit voor de rest van het seizoen volhouden.
Voorbeeldig als hij is, heeft hij voor ons een verslag geschreven. Waarvoor dank.

Hallo ktdc'ers,
 
Dit weekend deelgenomen aan de halve ICAN-triathlon in Malaga en ik moet zeggen dat het een wedstrijd is die zeker de moeite waard is om aan deel te nemen!
De organisatie van de wedstrijd verliep vlekkeloos alhoewel het de eerste keer was dat ze organiseerden. Alles duidelijk met een professionele omkadering.
Je kan de wedstrijd vergelijken met de challenge-triathlon in Barcelona met het verschil dat de entrance fee 'maar' 99 euro was. (pastaparty inbegrepen), iets wat heden ten dage eigenlijk een batje is...
 
Het parcours bestond uit 1900 meter zeezwemmen in een baai van Malaga, 90 km fietsen (werkelijk waren er het 89) door Malaga centrum richting luchthaven en 21 (juiste) km langs de promenade.
 
Er stonden 650 deelnemers aan de start en voor mij was het een eerste test met oog op Frankfurt. Na vier maanden hard labeur (en veel koudegevoel) eens kijken hoe ver ik nu eigenlijk stond want dit was tot nu toe koffiedik kijken. Ik was dringend aan een wedstrijd toe!
Het weer was prachtig bij 21 graden en een lichte zeebries. Byebye Belgisch kl...weer!
 
De zwemstart was wel wat druk doordat we met z'n allen moesten starten in één wave. De 30 aanwezige pro's kregen 20 meter voorsprong op de rest.
Het ijskoude water (16 graden, ge weet wel hoe koud... zo groot of zo klein...) zorgde ervoor dat het direct naar adem snakken was maar na 200 meter kon ik toch mijn tempo vinden. Ik had mij voorgenomen niet in overdrive te gaan en economisch te zwemmen wat gezien mijn bescheiden zwemtalent eigenlijk altijd van toepassing is...
Na 32 min en 33 sec bereikte ik het strand en ik moet zeggen dat ik daarmee content was. Vorig jaar in Barcelona 35 min maar toen had ik al een cartouche verschoten... ( de zwemuurtjes hebben toch gelijk gekregen)
 
Na het zwemmen 250 meter lopen naar de wisselzone en start van het fietsen. Ik besloot om  een goed tempo aan te houden maar toch een paar slagen onder mijn overslagpols te rijden. Ik geraakte al snel in een goed ritme en na 2h17min19sec (9e fietstijd op het pak) bereikte ik de nieuwe wissel.
Met 39km/u deed ik evengoed als Barcelona maar ook hier had ik het gevoel dat de tank zeker niet leeg was. Het parcours (3 ronden van 30km)was vlak buiten enkele bruggen en één kleine 'Tiegemberg' ter hoogte van het keerpunt. Daar moest toch wat geschakeld worden...
 
Het lopen was 4 ronden van 5 km op den dijk van Malaga en dan nog één km richting finish. Ik besloot om weer rond mijn overslagpols te blijven en zien hoever de beentjes stand hielden. Ook het lopen verliep vrij goed en de laatste rechte lijn had ik nog een cartouchke over om een tandje bij te steken. Pijn is fijn... Ik moet jullie het gevoel niet uitleggen! De halve marathon afgelegd in 1h25min36 sec wat onverhoopt was gezien de relatief weinige loopkms.
Ik eindigde 29 ste met een tijd van 4H21min en 57sec wat voor mij een enorme meevaller was. De eerste grote test was meer dan geslaagd en het is leuk om vast te stellen dat de vele trainingsuren renderen...
 
Ik zou zeggen: een wedstrijd om te onthouden voor volgend jaar en mss een aanrader om met de club eens deel te nemen:  perfecte organisatie, mooi parcours, weinig geld, goedkope vluchten en hotel, ideaal voor toeschouwers om te volgen en (normaalgezien) een lekker weertje...
 
 
Grtz!
 
Joachim

 

voor de volledige uitslag: klik hier / zie 29° plaats