Clubkampioenschap Chtri'man 70.3 - Wouter (30/6/2019)

door Brecht

In 2019 werd de Chtriman 113 gekozen als het clubkampioenschap van het Aqua Protect 3 Team. Met bijna 30 atleten waren we als club sterk vertegenwoordigd in Gravelines! Na een rustigere periode qua sport (als kersverse papa liggen de prioriteiten wat anders ;-) ) maakte Wouter Remmerie duidelijk dat hij het nog steeds kan en ging hij met het eremetaal aan de haal!

30 juni 2019 ... Voor de ene werd de datum al van veraf int fluo aangeduid... Voor mezelf een ‘doel ‘ vastgelegd in nov 2018 om na de Alpsman geen volledig schrikkeljaar in te lassen. Maar aangezien ik tot op heden altijd start om alles uit een wedstrijd te halen hoopte ik op een derde stek op ons kampioenschap ...

Na erg weinig uurtjes in t zwembad was ik net als de meesten heel content dat de wetsuit werd toegelaten. En dit dan nog eens met water temp van 23gr ... wat had ne mens nog meer nodig.... (veel wind ;-) ).

Zoals altijd legde ik me wat aan de zijlijn, uit het gewoel, in de hoop om niet teveel kloppen te krijgen, ook het vechten aan de eerste boei liet ik aan me voorbij gaan door een klein ommetje te maken, om uiteindelijk nog fris uit het water te komen en dan goed kijken wie we nog zien in de wisselzone. Günther en Mathias Windels vertrekken juist, Dieter, Bram, Mathias Dewulf en Ruben zijn nergens meer te bespeuren... de inhaalrace kan starten!

Met de nodige adrenaline in de beentjes vliegen de eerste 20km voorbij.... in de hoop dat ik Günther ergens kan spotten... hij zou sowieso veel opschuiven in het fietsen en mss kan ik dan met hem in het vizier mee opschuiven? Na het passeren van de Mathiassen en Dieter bleef het duren tot het einde van de tweede ronde voor ik een blauw AP3T truitje zag. Ruben Cordonni!

Hij stelde me niet echt gerust met de woorden “Ah ge zijt daar nu nog maar?!” . Jammer, mijn hoop om samen met Bram te starten aan het lopen lijkt in het water te vallen. Na beginnende krampen in de bovenbenen rollen we de wisselzone eindelijk binnen en wat blijkt: nog geen enkele AP3T fiets hangt aan de bar. We beginnen dus tegen alle verwachtingen als eerste te lopen.Na een km hebben we een goed duurtempo (14km/u) te pakken ... met nog een geplande snellere 5 km.... Wie mij nog passeert is de verdienstelijke winnaar, maar na iets minder dan 4u30 min liep ik als 30ste alg en als ‘clubkampioen’ over de finish. Het vlakke maar door de wind loodzware fietsparcours was wellicht bepalend.

Het lijkt wellicht dat deze wedstrijd allemaal zo eenvoudig en vlot verliep, maar belangrijk om mee te geven is dat indien Günther en Bram geen ommetje zouden gemaakt hebben tijdens het fietsen we wellicht met drie samen zouden beginnen lopen, wat 21 spannende km zou opleveren ...