Kwarttriatlon Ieper

door Jeroen

Afgelopen zondag stond Ieper volledig in het teken van de triatlonsport. 6 clubleden tekenden present. Lees hier hoe ze het ervan afgebracht hebben dankzij het leuke verslagen van Harry en Veronique:

Verslag van Harry: De laatste wedstrijd van het seizoen… triatlon Ieper... de jacht op Henk Lemey Na een zoveelste contractuur had ik mij voorgenomen de looptrainingen heel geleidelijk op te bouwen. In 4 weken opgebouwd van 3x5km per week naar 3x7km … en dan eens 8 en een 9km met eens 1km snelheid (what’s in a name) om af te ronden. Enfin ik wil dat gewoon uitlopen en je weet maar nooit dat ik de Henk achter mij laat … De laatste weken niet veel meer van Henk gehoord, die is zich in alle stilte aan het voorbereiden. Ondertussen weten we hoe leep die wel is. Hij weigert pertinent om zijn trainingen op te laden op strava, zodoende weet niemand wat hij allemaal uitspookt …. Het moet enorm zijn. Enfin, van zodra de start gegeven wordt is het “over mijn lijk”, de Henk moet eraan vandaag… Bij de inschrijving ontmoet ik hem alvast niet… verdikke die kerel spuit mist tot de start van de wedstrijd … Veronique, Brecht, Kris, Tom en Hanne zie ik wel voor de wedstrijd De familie is ook eens mee naar de wedstrijd … nadat ik mijnen bike in de wisselzone heb gedropt is er niemand meer te bespeuren van de familie…. … den dezen dus alleen gelijk ne sukkeloare op z’n blote voeten naar de zwemstart … geen supporters mee… Louis had honger en ze zijn frieten gaan eten De zwemstart nadert en er is genen Henk in de omgeving … die speelt het spelletje gewoon tot het bittere einde … straks zie ik hem toch in het vak van 15-17min en kunnen we samen starten … De klok tikt, we moeten in de beslissende kooi voor de rolling swim start … ik duik in de kooi van 15-17min want sneller zal dat toch niet zijn … Henk is niet te zien, gaat die nu echt in de kooi van onder de 15min gaan … proper, ik probeer hem te zien in de startkooi naast mij … maar niets te zien, misschien staat hij vooraan …. Ondertussen is de familie opgedoken, ik zit helaas al gevangen achter het hek … conversatie in gebarentaal …en Louis maar roepen dat ik de eerste moet zijn … De rolling swim start … o zalig … één voor één het water in … springen …. Help ik zie zwart voor mijn ogen, boven komen, toch niet … in het water, toch wel … pikzwart water … en hupsakee vertrokken in de achtervolging op Henk … Na 33 keer de grond te hebben geraakt uit de inkt na 17min, vlotte wissel en hupsakee vanaf nu beuken tegen de wind en niet meer afgeven … in de klim naar het Canadees kerkhof de tegenliggers gespot … genen Henk te zien … Ofwel is die zeer vroeg gestart ofwel zat die in de box na mij … vreselijk vervelend … jagen op een spook … Het lukt om op 100% te rijden, NP op 290W … intussen haal ik er enen in op vals plat tegenwind, rijdt gewoon in het achterwiel van zijn voorganger … zonder schaamte … ik schijt hem gewoon uit, zielige vent zeg Mee doen aan een niet-stayer triatlon en dan gewoon in het wiel zitten van je voorganger … en weer geen scheidsrechter te zien … zou van mij gewoon mogen stoppen, geen tijdsstraf, gewoon fiets aan de kant en gedaan Hoe kan je in godsnaam zo in elkaar zitten, daar moet je toch een verschrikkelijke loser voor zijn … Enfin doorbeuken doorbeuken, geen tijd verliezen op Henk …. Beetje verder staat de seingever op een splitsing iets aan de rechterzijde van het midden te babbelen….ikke dus naar links …. Pfiiieeeet …mis …’t was naar rechts De seingever is één en al concentratie en staat dan op de juiste plaats als ik gedraaid ben … Vanaf dan volledig met nog 10km te gaan uit mijn “smeete” … onnozel gedoe … *$%...krachttermen …. Achteraf gezien dat ik vanaf dat voorval het wat heb laten varen …. De focus was wat weg … ondertussen de stayeraars terug voor mij zien wegrijden, de losers op weg naar hun verhaal dat ze in nen triatlon hebben meegedaan … in het wiel … poepsimpel en achterbaks … De wisselzone in zonder dat ik Henk heb gezien, wat een afknapper … niet aan denken, gewoon snel wisselen en zo snel mogelijk lopen … ben benieuwd Bij elke kruising zitten kijken of ik geen blauw pakje zag, maar neeje … niets niets niets, ik ga weer een pandoering krijgen, Henk zit veel te ver voorop … Voldaan over de finish zonder pijn … Zitten zoeken in de mensenmassa maar Henk is er al niet meer … moest waarschijnlijk direct weg, zal thuis moeten kijken in de uitslag Thuis gekeken … Henk niet te zien … ook niet bij DNF… vreemd… moet een foutje zijn in de uitslag, ik zal hem eens bellen… Greetzzzzz Harry Verslag Veronique: mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Nog even moeilijk om me op te laden, het beste is er af , ... Ik twijfelde even om te starten want ik kampte al een week met hardnekkig verkrampte, stijve en pijnlijke kuitspieren. Dagelijks in de IR sauna, warm bad en wat massage leken maar een minimum aan effect te hebben. De morgen van de wedstrijd iets beter opgestaan en ik had er wel zin in. Ik dacht als enige van AP3T aan de start te staan, omdat er niemand op het wedstrijdoverzicht op onze website stond. Naast Hanne die het zwemonderdeel in een trio voor haar rekening nam, waren ook volgende atleten present: Harry, Johan, Tom Meert, Kris Duhayon en Brecht Avereyn. De wisselzone was niet op dezelfde plaats als vorige editie en dat zorgde er voor dat er héél wat vraagtekens waren. Onvoldoende duidelijk waar de bike in/out en run in/out was. De referee had héél veel werk. Spijtig dat er geen plannetje van de wisselzone werd toegevoegd aan de infobrochure. Voor het eerst een rolling start in Ieper, benieuwd.... Aan de start van het zwemmen kregen we te horen het water slechts 15,7°C was waardoor een wetsuit verplicht was. Enkel de trio’s mochten zonder pak zwemmen maar moesten dan ook afzonderlijk starten, na alle anderen. Na mijn sprong in het water was de temperatuur niet mijn grootste zorg. Pikzwart goor om in te zwemmen en werkelijk geen steek te zien. Af en toe raakte ik de bodem (stenen) met mijn handen hoewel ik behoorlijk in het midden zwom. Ook Kris had dit ervaren en vertelde me ook dat Brecht tegen een metalen stang was gezwommen met een ‘gabbe’ als gevolg. Ik heb toch mijn vraagtekens over de veiligheid en gezondheid bij het zwemmen in de vesten. Gelukkig was de zon van de partij en hoefden we voor het fietsen geen extra truitje aan te doen. De rolling start, de smalle fietspaden en met kegels afgezette rijstroken, ... maakten het de eerste kilometers moeilijk om niet te stayeren. Een mooi fietsparcours met enkele mooie hellingen, afdalingen en mooie landschappen. Het wegdek hier en daar echter in erbarmelijke toestand. Net zoals in Viersel kon ik het fietsen goed doseren zodat ook het lopen nog vlot ging. Ik vreesde voor pijnlijke kuiten tijdens het lopen maar kreeg enkel last van de hamstring in de laatste ronde. Dan was het kwestie van nog efkes door te bijten. Ondertussen hadden Harry, Brecht, Tom en Kris me al aangemoedigd terwijl ze voorbij snelden naar de finish. In de kleine bevoorradingsruimte was het niet evident om aan het ‘buffet’ te geraken, alsook bij het uitchecken voor afgifte chip was er file. Aan de stand van de drankbonnetjes heb ik toch wel 10 minuten moeten aanschuiven om een bonnetje voor éne cola te kopen. Niet zo goed georganiseerd dit jaar. Na het nemen van een ijskoude douche mocht ik mijn enveloppe van de 9e plaats in ontvangst nemen op het podium. Voor de dames was er geen afzonderlijk podium per categorie zoals bij de mannen. Jammer want deze keer was ik tweede in mijn categorie i.p.v. net naast het podium te vallen. Resultaat: 1000m/42km/10km 98 Vandewalle Harry M40 19e 00:17:29 (106) 01:10:40 (66) 00:44:29 (177) 02:12:39 116 Meert Tom M40 24e 00:15:30 (36) 01:19:23 (242) 00:40:04 (64) 02:14:49 136 Avereyn Brecht M24 79e 00:19:01 (212) 01:17:23 (204) 00:40:15 (65) 02:16:39 246 Duhayon Kris M50 12e 00:24:49 (472) 01:14:12 (132) 00:47:24 (254) 02:26:26 281 Denys Veronique F40 2e(9eD) 00:17:50 (128) 01:19:47 (-) 00:52:52 (381) 02:30:29 378 Ketele Johan M50 24e 00:20:53 (305) 01:23:00 (318) 00:56:08 (437) 02:40:03 Trio Naessens Hanne 00:17:20